2010. június 14., hétfő

Hogyan pakolt fel Mickey Rourke 15 kiló tiszta izmot 7 hónap alatt?


Igen! Ismét visszatért közénk Hollywood igazi fenegyereke Mickey Rourke. Sokan nem tudják de Mickey 1991-ben a Harley Davidson és a Marlboro Man című film után azért tűnt el a vászonról mert visszatért korábbi boksz karrierjéhez. Bokszolóként versenysúlya a 70 kg körül mozgott, amit az edzéseknek köszönhetően évekig tartott is. Mivel ezen időszakban nem lehettet sűrűn látni filmekben, ezért mindenkit sokkolt a The Wrestler 2008-as bemutatóján hozott 90 kilós, bevastagodott formája, amit mai napig is tart, ahogyan azt láthattuk az Ironman 2-ben is.


Hogyan pakolt fel a köztudottan alkohol és drogproblémákkal küzdő rosszfiú, 56 évesen magára mintegy 13-15 kiló tiszta, formás izmot 7 hónap leforgása alatt?
Mickey egy ex Izraeli ketrecharcos segítségével készült fel a kemény kihívásra. Mindent együtt végeztek, hogy még lehetőség se legyen a lógásra. Minden reggel 3-4 km tengerparti futással indult a nap, ami után visszapihentek. A relaxáció után reggeli majd egy másfél órás súlyemelő edzés következett, amit az ebéd zárt. A délutáni órákban újra tartottak egy 45 perces kardió edzést, ami után este jött a második testépítő edzés. Ezzel összekapcsolódva a napot egy 2 órás WWF birkózó edzés zárta.

Huhh.. Ez durván 6 óra edzésmunka nap mint nap, 7 hónapon keresztül! Szinte mindenben ellentmond a bevált sztenderdekkel, hiszen erősen a túledzettségbe hajlik a dolog és neki mégis működött!

No de lássuk csak milyen táplálkozást raktak az extrém fizikai terhelés mögé?

Mivel egy 73 kg testsúlyú bokszoló külsőt kellett egy amolyan pankrátoros kinézetté faragni jókora mennyiségű ételre és táplálékkiegészítőkre volt szüksége.

Egy átlagos napon a reggeli 12 tojás fehér részének elfogyasztásával kezdődött, mivel a sárga rész testépítés szempontjából haszontalan és koleszterin dús. Ehhez jött még később csirkemell roston és gyümölcsök az ebéd tájékán. Ezt követett még két fő étkezés, ami sűrűn állt párolt halból, csirkemellből saláta vagy zöldség körettel. A 4-5 főétkezés mellé napi 3-4 protein shake is társult, amiket a súlyzós edzés után, illetve este utolsó étkezés helyett fogyasztott.
Mikor Mickey fejlődése megtorpant úgy 82-83 kiló körül, áttértek az egész tojásokra valamint a vörös húsok fogyasztására valamint megduplázták az aminosav kapszulák számát, és kapott jónéhány B12 vitamin injekciót is, hogy tovább nőjön az étvágya.

Ezekkel a módszerekkel sikerült végül 88 kilóra felmennie.
Szép volt Mickey!


forrás: BB...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése