2010. június 30., szerda

(Recept) Paradicsomos mozzarellás csirkemell

Roppant egyszerű ebéd: elkészítése nem több, mint fél óra (mosogatással együtt), nekem a kedvenceim soraiba lépett. A sajtok közül én a mozzarellát kedvelem a legjobban és főként paradicsommal valamint bazsalikommal tálalva. Jöhetnek a vendégek, mert ízleni fog nekik is :-)

Hozzávalók:
6 szelet csirkemell filé,
1 csokor zöldpetrezselyem,
olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma,
só,
fehér bors,
kevés liszt,
2 db paradicsom,
mozzarella,
bazsalikom

Elkészítés:
A csirkemell szeleteket kicsit ki klopfoljuk és befűszerezzük, ezután lisztbe mártjuk és kevés olajon szép pirosra sütjük. Ezután egy jénai tál alját kirakjuk a megsült hússzeletekkel. A zöldpetrezselymet és a bazsalikomot apróra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A zöldfűszerek 2/3-át és a fokhagymát egy evőkanál olajban elkeverjük és rákenjük a megsült húsokra. A paradicsomot valamint a mozzarellát felszeleteljük. A zöldfűszeres szószra kerülnek a szeletelt paradicsomok majd utána a sajt, majd megszórjuk a maradék aprított zöldfűszerrel. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. ( Nem szabad fóliával letakarni, mert a mozzarella ráragad!)

forrás: gs

Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozAdd az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése