2010. június 19., szombat

(Recept) Egyszerű zöldséges csirkeragu

A csirkeragunak ezer arca és íze van, nyáron a színes-zöldséges változatot javaslom:)

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell kockára vágva,
1 zsenge cukkini kis kockákra vágva,
1 kaliforniai pirospaprika apró kockára vágva,
egy fej hagyma és egy darab paradicsom apróra vágva,
pár fej gomba szeletekre vágva,
kevés olaj,
majoránna,
só,
fehérbors,
2 dl tejföl


Elkészítés:
Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, pár perc alatt átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a hagymát és a paprikát és a gombát, fedő alatt egy keveset pároljuk. Végül hozzáadjuk a cukkinit és a paradicsomot, majd fedő alatt tovább pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük, fűszerezzük. Végül beleöntjük tejfölt és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

forrás: gs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése